Najlepsze klopsiki na świecie. Wygrywają nawet tymi z Ikea. Sprawdzą się zarówno z dodatkiem makaronu i sosu pomidorowego, jak i ziemniaków i surówki. mehr …
Najlepsze klopsiki na świecie. Wygrywają nawet tymi z Ikea. Sprawdzą się zarówno z dodatkiem makaronu i sosu pomidorowego, jak i ziemniaków i surówki. mehr …
Sos Bolognese na bazie soczewicy? A dlaczego nie. To danie zaskoczy Cię pełną smaku i aromatu – prawdziwy włoski comfort food w wegańskim wydaniu. mehr …
Pyszny, sycący, a zarazem zdrowy barszcz ukraiński jest świetnym pomysłem na obiad, zwłaszcza w chłodniejsze dni. mehr …
Ten przepis na sałatkę sushi jest bardzo łatwy do wykonania. Doskonałe danie na letnią przekąskę! mehr …
Ten dressing orzechowo-sezamowy jest bardzo uniwersalny, nadaje się zarówno jako dressing do sałatek, jako marynata do tofu, jak i dip do świeżych warzyw.
mehr …
Ta pyszna sałatka z makaronem soba i sosem orzechowym sprawdzi się idealnie zarówno jako lekkie danie główne jak smaczna przystawka. mehr …
Ten cudowny dressing jest szybki w przygotowaniu, a przy tym ma kremową konsystencję i świetnie nadaje się do sałatek lub jako dip do warzyw. mehr …
Lekko pikantne, czosnkowe danie, idealne na letnie kolacje. Jest pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. mehr …
Te lekko pikantne szaszłyki satay doskonale nadadzą się na grilla w ciepłe dni, ale można je również z powodzeniem przygotować na patelni. mehr …
Wypróbuj nasz szybki i zdrowy przepis na pyszny wegański kebab w chlebku pita. mehr …
Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …
Wegańska Ryba Tofu to przepyszny pomysł na to jak zastąpić rybę zachowując jej smak i aromat. Podawaj z frytkami i keczupem. mehr …
Wegański currywurst z frytkami to kultowe, niemieckie danie w wegańskiej wersji z sojową kiełbaską. Skosztuj go w połączeniu ze złocistym piwem. mehr …
Świateczny bigos o tradycyjnym polskim smaku z nutą leśnych grzybów, wędzonych śliwek i jałowca z dodatkiem skwarków z wędzonego tofu. Obowiązkowo na wigilijnym stole. mehr …
Zucca al forno-pieczona dynia owijana „szynką parmeńską”- wegańska wersja tej smakowitej włoskiej jesiennej przystawki z dynią w roli głównej przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Wyobraź sobie dobrze upieczonego selera, pachnącego ziołami, czosnkiem, który posiada słodkość gruszki… niezły pomysł, prawda? Bez obaw, przepis jest bardzo prosty i tani, chociaż wymaga odrobinę cierpliwości, ale dla pieczonego selera w gruszkowej marynacie, chyba można się trochę poświęcić. Inaczej mówiąc: zdrowa i smaczna alternatywa dla typowego polskiego obiadu. mehr …
Jeśli lubisz poeksperymentować w kuchni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pyszny, zdrowy i o pięknej barwie jaglano-buraczany burger w niecodziennej kombinacji – tutaj w towarzystwie tofu zamiast bułki. mehr …
Oto doskonała propozycja na łatwe i pożywne danie. Dostarczy wielu witamin i minerałów, doskonałe jako samodzielna potrawa lub z dodatkiem brązowego ryżu. mehr …
Delikatne wstążki makaronowe, świeże warzywa, aromatyczne grzyby, nadzwyczaj odżywcze glony i zdecydowany smak mięty, a to wszystko zawinięte w papier ryżowy. Spring rolls – bo o nich mowa – łączą w sobie lekkość i delikatność z niezwykłym bogactwem smaków. Słodko-ostry sos nadaje im dodatkowego charakteru i sprawia, że trudno się im oprzeć. mehr …
Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …
To azjatyckie danie łączy wyjątkowy smak leśnych grzybów i jarmużu ze słodkością pieczonej dyni. Całość zalana ciepłym, aromatycznym bulionem z wodorostów i uzupełniona o japoński makaron udon. mehr …
Zupa Pho to wietnamski rosół, którego kluczowymi składnikami są opalone cebule i imbir, aromatyczne przyprawy oraz świeże zioła, którymi posypuje się miskę pełną gorącego wywaru. mehr …
Pad thai to jedno z najpopularniejszych dań w Tajlandii – idealne połączenie smaków: słodkiego, kwaśnego i pikantnego. Stopień ostrości i dodatki zależą od Ciebie – tutaj w ciekawej wersji z tofu i szpinakiem. mehr …
Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …
Ta Prosta zupa pieczarkowa jest w sam raz na jesienno-zimowe chłody – rozgrzewająca, prosta w przygotowaniu i po prostu pyszna. Tu w wersji z ziemniakami, ale równie dobrze możesz dodać brązowy ryż lub makaron. mehr …
Sekret tej pysznej surówki tkwi w duszonej czerwonej kapuście – tutaj, w towarzystwie suszonych pomidorów. Co więcej, taka surówka jest bardzo zdrowa i prosta w przygotowaniu. mehr …
Fasolka po bretońsku to jedno z ponadczasowych dań kuchni polskiej – tutaj w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Aromatyczna, sycąca i zdecydowanie zdrowsza od tej z mięsną wkładką. mehr …
Jest to przepis na wyjątkowe i pyszne kotlety mielone z kalafiora. Receptura jest prosta, szybka i bezglutenowa – istotne jest by trzymać się przepisu i zapoznać się ze wskazówkami. mehr …
Ten wegański smalec ma winny posmak duszonych jabłek i cebulki. Ponadto robi się go w kilka minut i dostarcza porcję białka dzięki zawartej w nim fasoli. mehr …
Jest to danie proste i tanie w przygotowaniu. Tu w wersji świątecznej, czyli z musem jabłkowym, cydrem i syropem klonowym – nigdy nie spojrzysz już na łazanki w ten sam sposób. mehr …
Ten przepis na Kanapki z wegańskim bekonem to absolutny hit. Za bekon posłużyły tutaj grzyby shitake mające głęboki, intensywny smak i mięsistą konsystencję, dzięki czemu świetnie imitują mięso. mehr …
Ten Wege rosół jest treściwy, o głębokim kolorze jak i równie głębokim smaku. Długo gotowany, pełen warzyw i aromatycznych przypraw – to prawdziwa zupa mocy. mehr …
Kolejny klasyk polskiej kuchni to Paprykarz warzywny – jego sekret tkwi w niezwykle zdrowej kaszy jaglanej. Nadaje się doskonale jako przystawka lub w postaci pasty do chleba. mehr …
Ta Orzechowa pieczeń z kasztanami, orzechami i grzybami szczególnie polecana do świątecznego obiadu, jest zaskakująco łatwa w przygotowaniu.
mehr …
Ten dobrze przyprawiony sandwich nadaje się doskonale jako lunch lub na obiad/kolację. Z soczystym, sojowym stekiem i do tego najlepiej domowa bułka.
mehr …
Ta pikantna chili-marynata pasuje doskonale do steków sojowych lub tofu i sprawi, że jedzenie z grilla będzie miało wyjątkowy smak i aromat. mehr …
Smażony ryż jest klasykiem azjatyckiej kuchni. W tej wegańskiej, kambodżańskiej wersji smakuje wyjątkowo smacznie. mehr …
Ten przepis na Pieczeń z seitanu z nadzieniem śliwkowo-orzechowym nadaje się doskonale na święta i inne wyjątkowe okazje. mehr …
To Chili sin carne, dzięki pikantnym przyprawom, przyjemnie rozgrzewa. Natomiast fasola i dodatek warzyw sprawia, że ta potrawa jest bardzo sycąca.
mehr …
Te Cebulowe ciasto jest całkowicie roślinne, a jego sekret tkwi w cieście z pełnoziarnistej mąki, aromatycznie wędzonym tofu i lekko karmelizowanej cebuli – jednym słowem: pycha! mehr …
Anmelden