Naleśniki na słodko
Naleśniki są łatwe i szybkie do zrobienia, smaczne, z dowolnym farszem według uznania – na śniadanie, podwieczorek lub deser.
Porcje
8naleśniki
Porcje
8naleśniki
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wsyp mąkę do miski, dodaj mleko sojowe, śmietanę sojową, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól i wyrób z nich ciasto na naleśniki. Rozgrzej olej na patelni, wylej na nią część ciasta i smaż z obu stron.
Pozostałe informacje

Tipp

Jako farsz do naleśników pasuje dżem/marmolada, mus jabłkowy z cynamonem i cukrem oraz czekolada lub sorbet owocowy.


Ten przepis na „Naleśniki na słodko” został ułożony przez kucharza Björn Moschinski na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © Nadine – flickr