Powidła śliwkowe z kakao
Uproszczony i odchudzony przepis na przepyszne powidła śliwkowe z kakao. Zamiast czekolady dodajemy kakao lub karob.
Porcje Czas przygotowania
4porcje 1-1,5godziny
Porcje Czas przygotowania
4porcje 1-1,5godziny
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Śliwki rozmrażamy i blendujemy z daktylami na mniej lub bardziej gładką masę.
  2. Mus przekładamy na patelnię lub do garnka z nieprzywierającą powłoką, zagotowujemy, a następnie smażymy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu do uzyskania preferowanej konsystencji. Gotujemy przez około godzinę
  3. Na koniec dodajemy kakao oraz cynamon i mieszając smażymy jeszcze ze 3 minuty.
  4. Powidła możemy zapasteryzować lub zamrozić.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Powidła śliwkowe z kakao pochodzi z blogu Wegepedia

Foto © Canva