Käse-Sticks vegan
Te Wegańskie paluszki serowe są na zewnątrz chrupiące a w środku kremowe, najlepiej smakują z dipem pomidorowym.
Porcje Czas przygotowania
10sztuk 25minut
Porcje Czas przygotowania
10sztuk 25minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pokrój ser w paski o wielkości palca.
  2. Wsyp do miski i dobrze wymieszaj: mąkę Panko, sól, rozmaryn, paprykę, curry, cebulę i czosnek w proszku.
  3. W drugiej misce dobrze wymieszaj: mąkę, wodę i Kala Namak.
  4. Paluszki namocz najpierw w cieście a następnie obtocz w panierce, tak żeby były całkowicie nią pokryte.
  5. Wlej olej do małego garnka i ostrożnie podgrzej. Teraz włóż paluszki do oleju, powinno być go tyle, żeby były całkowicie w nim zamoczone. Smaż parę minut, aby nabrały złotego koloru i stały się chrupiące.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Wegańskie paluszki serowe pochodzi z blogu elephantastic vegan.

Foto © elephantasticvegan