Gryczane naleśniki z bananem i karmelem daktylowym
Te Gryczane naleśniki z bananem i karmelem daktylowym są doskonałe na śniadanie lub jako słodkie sycące danie główne.
Porcje Czas przygotowania
4porcje 30minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 30minut
Składniki
Ciasto do naleśników:
Karmel daktylowy
Sposób przygotowania
  1. Namocz daktyle w ciepłej wodzie przez 30 minut.
  2. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj w misce. Ciasto powinno być klejące i dosyć płynne.
  3. Następnie rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj trochę oleju. Smaż naleśniki z obu stron do uzyskania złocistej barwy.
  4. Namoczone daktyle zmiksuj z mlekiem migdałowym i solą w mikserze do uzyskania kremowej konsystencji. Teraz pokrój banana w plasterki i zawiń je w naleśniki, po czym polej karmelem daktylowym.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Gryczane naleśniki z bananem i karmelem daktylowym pochodzi z książki  »Clean Eating vegan«, autor: Patrick Bolk.

Foto © Peredniankina – Adobe Stock