Orientalische Knoblauch-Sesam-Marinade
Ten przepis na Orientalną marynatę z czosnkiem i sezamem pochodzi od wegańskiego kucharza i fotografa Stefano Vicinoadio i nada egzotycznego smaku wegańskim potrawom z grilla.
Porcje Czas przygotowania
4porcje 10minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podpraż na patelni bez tłuszczu kminek i sezam. Obierz czosnek i pokrój na cienkie plasterki po czym podsmaż na patelni z olejem. Cytrynę przepołów i wyciśnij sok. Wymieszaj sok z cytryny, podsmażony czosnek, olej, syrop z agawy, kminek i sezam i odstaw na około 20 minut by smaki się wymieszały. Tak przygotowaną marynatę wylej np. na wegański stek, posyp solą i pieprzem i pozostaw na minimum godzinę, najlepiej dwie godziny, by dobrze nasiąknął.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Orientalną marynatę z czosnkiem i sezamem pochodzi od Stefano Vicinoadio i został ułożony specjalnie na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © Stefan Nagott Photographie