Tofu Caprese
Przygotuj pyszne Tofu Caprese z aromatycznych pomidorów, dobrej jakości oliwy z oliwek, tofu i świeżej bazylii.
Porcje Czas przygotowania
4Porcje 10minut
Porcje Czas przygotowania
4Porcje 10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pokrój pomidory na 0,5 cm plastry i wykrój zielony środek. Pokrój również tofu na plastry i połóż je na ręcznik papierowy, tak aby wsiąknęła w niego zbędna wilgoć z tofu. Teraz możesz posolić plastry tofu. Ułóż plastry pomidora i tofu na przemian na talerzu i dopraw solą i pieprzem.
  2. Opłucz liście bazylii pod chłodną bieżącą wodą, następnie osusz. Teraz posyp bazylią plastry pomidora i tofu oraz skrop równomiernie oliwą. Jeśli chcesz możesz jeszcze dodatkowo skropić wszystko octem balsamicznym.
Pozostałe informacje

Dodatkowa wskazówka

Do tej sałatki pasuje znakomicie świeży pokrojony chlebek ciabatta i lampka wina. Zamiast normalnego tofu możesz użyć także tofu wędzonego.


Ten przepis na Tofu Caprese pochodzi z blogu eat this.

Foto © eat-this.org