Bohnensalat
Zielona fasolka szparagowa, szczypiorek, do tego trochę octu, oliwy, soli i pieprzu – i już masz smaczną Sałatkę z fasolki szparagowej, idealną jako dodatek do wielu dań.
Porcje Czas przygotowania
2Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) 10minut
Porcje Czas przygotowania
2Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) 10minut
Sposób przygotowania
  1. Fasolę umyj, pokrój na około 4 cm kawałki i wrzuć do gotującej się osolonej wody, gotuj 5-7 minut aż fasola trochę zmięknie. Ugotowaną fasolę wypłucz w zimnej wodzie. Następnie umyj dymkę, pokrój na cienkie plasterki i dodaj do fasoli. Potem zrób dressing z octu, oliwy, soli i pieprzu i zmieszaj z sałatką.
Pozostałe informacje

Ta sałatka pasuje doskonale do Wegańskich kotlecików »gyros« z tzatziki.


Ten przepis na Sałatkę z fasolki szparagowej pochodzi z książki kucharskiej »La Veganista«, autorki: Nicole Just (Gräfe und Unzer).

Foto © Malochka Mikalai – Shutterstock