Wegańska bita śmietana
Ta roślinna bita śmietana wzbogaci niejeden deser – możesz ją używać w ten sam sposób co konwencjonalną bitą śmietanę z krowiego mleka.
Porcje Czas przygotowania
dużaporcja 10minut
Porcje Czas przygotowania
dużaporcja 10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wlej śmietanę sojową do dużej miski, krótko ubij i następnie dodaj cukier waniliowy, usztywniacz-fix i sok z cytryny. Teraz ubijaj przez kilka minut w mikserze na sztywno.
  2. Pasuje znakomicie do domowych lodów.
  3. *Uwaga: nie każdą śmietanę można ubić na bitą śmietanę. Zazwyczaj powinno być napisane na opakowaniu, że nadaje się do zrobienia bitej śmietany. Może być to nie tylko sojowa śmietana, ale również i kokosowa lub ryżowa.
Pozostałe informacje

Ten przepis na wegańską bitą śmietanę został stworzony przez blogerkę kulinarną Anne Bohl (www.vegaensch.com) na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © FotoEmotions – Pixabay