Erdnussbutter-Brownies vegan
Rozpływające się w ustach, orzechowe, pyszne. Te Brownie z masłem orzechowym są grzechu warte!
Porcje Czas przygotowania
1blacha 60minut
Porcje Czas przygotowania
1blacha 60minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wrzuć do miksera mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól i wszystko razem dobrze wymieszaj. Dodaj do tego jedną łyżkę masła orzechowego, wodę, olej, wanilię w proszku i czekoladę i razem zmiksuj aż do uzyskania konsystencji bitej śmietany.
  2. Wylej ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i równomiernie rozsmaruj.
  3. Pozostałość masła orzechowego lekko podgrzej i za pomocą łyżki rozsmaruj po wierzchu ciasta.
  4. Piecz brownie w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 45 minut (ewentualnie według uznania dłużej)
  5. Pokrój brownie na równe kawałki i serwuj z gałką lodu waniliowego. Najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe.
Pozostałe informacje

Ten filmik pokazuje krok po kroku, jak zrobić te brownie:


Ten i wiele innych przepisów oraz filmiki do nich znajdziesz na stronie BOSH!

Foto: © Dani Vincekk – Shutterstock