Puree z pasternaka
Te łatwe i szybkie w przygotowaniu Puree z pasternaku to smaczna i zdrowa przekąska lub doskonały dodatek do dań obiadowych.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 30minut
Porcje Czas przygotowania
2porcje 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pasternaki obierz, przetnij na pół i wykrój twardą górę, dzięki temu puree będzie bardziej aksamitne. Teraz pokrój pasternaki na grube kawałki i gotuj w posolonej wodzie około 20 minut, aż staną się miękkie.
  2. Następnie wylej wodę i za pomocą wyciskacza do puree rozgnieć pasternaki na puree lub zblenduj w mikserze. Dodaj przy tym olej z orzechów włoskich i sporą szczyptę świeżo zmielonej gałki muszkatołowej i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i gotowe – smacznego!
Pozostałe informacje

Ten przepis na Puree z pasternaka pochodzi ze strony tegut…

Foto: © tegut…