Steki Portobello
Ten przepis na steki z pieczarek Portobello to genialna propozycja na grilla. Można je jeść zamiast kotletów, ale również w postaci burgerów w bułce.
rodzaj dania
Dania główne
rodzaj kuchni
Amerykańskie
allergen/składnik
Bez glutenu
,
Bez orzechów
,
Bez soji
okazja
Grill
,
Impreza
cecha
Różnorodne
,
Szybkie
stil
Wyszukane
Porcje
Czas przygotowania
3
porcje
15
minut
Porcje
Czas przygotowania
3
porcje
15
minut
Składniki
3
pieczarki Portobello
dowolny sos np. BBQ
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Kapelusze oczyścić. Ściąć ogonek i brzegi na płasko, jeśli są bardzo wystające. Posolić i podsmażyć z obu stron.
Przełożyć na papier do pieczenia i piec 5 minut w 190°C. Nałożyć dowolny sos, np. BBQ i piec jeszcze 2-3 minuty
Posypać posiekaną natką.
Pozostałe informacje
Ten przepis na Steki Portobello pochodzi z blogu
Weganon
.
Foto ©
Weganon
.