Sznycle z bakłażana
Sznycle z bakłażana to szybki i prosty przepis na przygotowanie tego warzywa. Smaczny i chrupiący sznycel z bakłażana nadaje się idealnie na obiad.
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Bakłażana pokrój w plastry o grubości 0,5-1 cm.
  2. Mleko roślinne wymieszaj z mąką i przyprawami do uzyskania gładkiego ciasta. Kawałki bakłażana zanurzaj w całości w cieście, a następnie obtaczaj w bułce tartej
  3. Obtoczone plastry bakłażana smaż na patelni z odrobiną oleju, aż staną się złotobrązowe z obu stron.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Sznycle z bakłażana został opracowany na porzeby Fundacji Alberta Schweitzera.

Foto © denio109 – Shutterstock