Wegańska Ryba Tofu
Wegańska Ryba Tofu to przepyszny pomysł na to jak zastąpić rybę zachowując jej smak i aromat. Podawaj z frytkami i keczupem.
Porcje Czas przygotowania
6osób 30 minut
Porcje Czas przygotowania
6osób 30 minut
Składniki
  • 3kostki Tofupo 180 g każda
marynata
panierka
Sposób przygotowania
  1. Polecam zamarynować tofu dzień wcześniej lub minimum 4 godziny przed smażeniem. W tym celu przekrój każdą kostkę na pół, nakłuj widelcem z każdej strony i rozłóż na płaskim naczyniu.
  2. Składniki na marynatę dokładnie wymieszaj i wylej ją na tofu. Włóż do lodówki na całą noc lub na minimum 4 godziny.
  3. Po zamarynowaniu przekrój każde nori na 3 paski (lub na paski o szerokości Twojego tofu). Każdy plaster tofu owiń w nori, zanurz w cieście i obtocz w bułce tartej. Na patelnię wylej olej i bardzo mocno rozgrzej. Następnie smaż przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni. Usmażone tofu połóż na ręczniku papierowym, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Wegańską Rybę Tofu pochodzi z bloga savory or sweet.

Foto © Canva