rodzaj kuchni: Śródziemnomorskie

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa

Poznaj naszą propozycję klasycznej i niezwykle aromatycznej zupy kurkowej w wersji wegańskiej. mehr …

Koktajl „Lawa”

Koktajl „Lawa”

Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …

Szparagi z wegańskim sosem holenderskim

Szparagi z wegańskim sosem holenderskim

Ta pyszna wegańska przekąska może stanowić także danie główne lub jego element. Idealna na każdą okazję. Szczególnie polecamy delektować się nią w sezonie na szparagi, od połowy kwietnia do połowy lipca. mehr …

Wegańskie Foie Gras (Faux Gras)

Wegańskie Foie Gras (Faux Gras)

Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …

Wegańska ryba Tofu

Wegańska ryba Tofu

Wegańska Ryba Tofu to przepyszny pomysł na to jak zastąpić rybę zachowując jej smak i aromat. Podawaj z frytkami i keczupem. mehr …

Kanapki z łososiową marchewką

Kanapki z łososiową marchewką

Wegański łosoś z marchewki podany z serkiem śmietankowym na kanapeczkach to świetny pomysł na imprezową zakąskę. Goście będą jej zaskoczeni rybnym smakiem. mehr …

Pieczona brukselka z »bekonem« z kokosa

Pieczona brukselka z »bekonem« z kokosa

Ten przepis na Pieczoną brukselkę z bekonem z kokosa to wyjątkowe połączenie wędzono-słodkiego smaku z lekko słoną nutą – gwarantujemy, że już nigdy nie spojrzysz na brukselkę tak samo. mehr …

Bulgur z pomidorami

Bulgur z pomidorami

To danie jest dziecinnie proste i pyszne. Jego główny składnik czyli kasza bulgur nie tylko wzbogaci Twoją kuchnię smakiem z Bliskiego Wschodu ale i ma wiele właściwości prozdrowotnych. mehr …

Kuskus z ziołami i cukinią

Kuskus z ziołami i cukinią

Ten Kuskus z ziołami i cukinią to doskonałe danie na początek wiosny lub gdy po prostu mamy ochotę na coś lekkiego, zdrowego i odświeżającego. mehr …

Ser z orzechów nerkowca

Ser z orzechów nerkowca

Ten Ser z orzechów nerkowca jest szczególnie warty polecenia: ma przyjemnie miękką, kremową konsystencję przy czym jest na tyle twardy by kroić go nożem. mehr …

Wegański parmezan

Wegański parmezan

Ten lekko pikantny Wegański parmezan pasuje doskonale zarówno do dań makaronowych jak i do duszonych warzyw.
mehr …

Duszone warzywa

Duszone warzywa

Ta potrawa to niewątpliwie klasyk w kuchni. Dodając makaron lub ziemniaki otrzymamy sycące główne danie, ale już sama w sobie zachwyca smakiem. mehr …

Tzatziki

Tzatziki

Wegańskie Tzatziki. Czy same jako przekąska czy np. z wegańskim gyrosem i sałatką ze świeżych warzyw – smakuje wyśmienicie. mehr …

Tofu w stylu »Feta«

Tofu w stylu »Feta«

Potrzebujesz tylko trzy składniki: tofu, przyprawy i dobrą oliwę z oliwę, żeby błyskawicznie przygotować smaczne tofu o smaku sera feta. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa