Espresso shake z białą czekoladą
Ten Espresso shake z białą czekoladą jest aksamitnie kremowe i przyjemnie słodkie oraz zapewnia wyjątkowe orzeźwienie. Co więcej, pasuje doskonale zarówno do normalnej kawy, jak i zbożowej czy łubinowej.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5minut (+2-3 godziny mrożenia)
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5minut (+2-3 godziny mrożenia)
Składniki
Dodatkowo:
Sposób przygotowania
  1. 200 ml mleka kokosowego wlej do pojemnika na kostki lodu i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  2. W międzyczasie podziel czekoladę na kawałki i wraz z espresso, pozostałym mlekiem kokosowym i szczyptą soli zmiksuj na gładko na najwyższych obrotach. Tak przygotowany shake wstaw do lodówki na czas dopóki kostki lodu-mleka kokosowego będą gotowe.
  3. Następnie zamrożone kostki mleka kokosowego wrzuć do shake i wszystko razem znów na najwyższych obrotach gładko zmiksuj. Przelej napój do szklanek.
  4. Dodatki: spień 50 ml mleka kokosowego wraz z wanilią w proszku. Pianę wlej na każdy shake i posyp wiórkami czekoladowymi. Serwuj schłodzone!
Pozostałe informacje

Ten przepis na Espresso shake z białą czekoladą pochodzi z książki „Fit-Mix”, autor: Sebastian Copien.

Foto © Maria Grossmann, Monika Schürle für ZS Verlag