Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde.
Nerkowce zmiksować na gładko z tofu, doprawić płatkami drożdżowymi, skórkami i sokiem z cytryny i solą.
Formować kluseczki otaczając masę w semolinie, pozostawić w niej kluseczki na kilka godzin. Gotować we wrzątku 2 minuty. Podawać z oliwą i szałwią.
Przepis na oliwę: 1 pęczek szałwii, pol szklanki oliwy. Do zimnej oliwy wrzucić listki szalwii, wstawić na mały gaz. Zestawić z ognia gdy szałwia zacznie się smażyć, położyć na gnudi.
Pozostałe informacje
Ten przepis na Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny przygotowała Maja Wirowska dla Leonardo Verde