Zutat: oliwy

Gnudi-delikatne kluseczki z tofu i semoliny

Gnudi-delikatne kluseczki z tofu i semoliny

Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …

Pieczeń z selera w gruszkowej marynacie

Pieczeń z selera w gruszkowej marynacie

Wyobraź sobie dobrze upieczonego selera, pachnącego ziołami, czosnkiem, który posiada słodkość gruszki… niezły pomysł, prawda? Bez obaw, przepis jest bardzo prosty i tani, chociaż wymaga odrobinę cierpliwości, ale dla pieczonego selera w gruszkowej marynacie, chyba można się trochę poświęcić. Inaczej mówiąc: zdrowa i smaczna alternatywa dla typowego polskiego obiadu. mehr …

Sałatka Fattoush z zaatarem

Sałatka Fattoush z zaatarem

Zapraszamy na libańską ucztę – pochodząca z tego kraju warzywno-chlebowa sałatka Fattoush, której znakiem rozpoznawczym jest dominująca kwaskowatość w towarzystwie mieszanki przyprawowej Za’atar. Głównym składnikiem Za’ataru jest charakteryzujący się właściwościami leczniczymi sumak. mehr …

Zimowa sałatka z jarmużem

Zimowa sałatka z jarmużem

Ta sezonowa sałatka to doskonały pomysł, gdy zimową porą najdzie Cię ochota na świeżą porcję warzyw i owoców. Ciekawa kombinacja jarmużu, pomelo i pistacji nadaje sałatce nie tylko wyjątkowy smak, ale i sprawia, że jest to istna bomba witaminowa. mehr …

Gulasz z seitanem i warzywami

Gulasz z seitanem i warzywami

Gulasz to niewątpliwie klasyk w polskiej kuchni. Ten przepis na Gulasz z seitanem i warzywami pokazuje jak łatwo zweganizować tę potrawę, tak aby nie zatraciła swojego wyjątkowego smaku i aromatu. mehr …

Grzybowy burger

Grzybowy burger

Proponujemy kolejny pyszny i całkiem wegański wariant klasycznego mięsnego burgera – tym razem w roli głównej doprawiony, grillowany boczniak. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa