Krążki cebulowe w cieście piwnym
Krążki cebulowe w cieście piwnym to popularna i świetna przekąska na imprezę, dla znajomych, do filmu czy po prostu do piwa. Proste w przygotowaniu i pyszne w smaku.
Porcje Czas przygotowania
15krążków 45minut
Porcje Czas przygotowania
15krążków 45minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub użyj blachy powlekanej.
  2. Cebulę pokrój w krążki (każdy o grubości około 1 cm). Z większych pierścieni wyciśnij mniejsze pierścienie.
  3. Ubij mąkę i piwo w dużej misce. W drugiej misce wymieszać bułkę tartą, zmielone płatki kukurydziane, cebulę i czosnek w proszku, sól, mieszankę przypraw Cajun i płatki drożdżowe.
  4. Zanurz pierścienie cebuli w cieście piwnym i dobrze przykryj. Teraz obtocz każdy pierścień indywidualnie w bułce tartej.
  5. Umieść krążki cebuli na blasze do pieczenia. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni, obrócić i piec przez kolejne 15 minut.
  6. Skróć czas pieczenia miękkich, mniej chrupiących pierścieni. Wyjmij z piekarnika i maczaj w keczupie lub innymi dipie.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Krążki cebulowe w cieście piwnym pochodzi z książki »Stärker als Fleisch« autorstwa Rip Esselstyn

Foto © Donna Turner