Mus czekoladowy
Porcje Czas przygotowania
2porcje 10minut
Porcje Czas przygotowania
2porcje 10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstaw do ostudzenia.
  2. Wodę z ciecierzycy wlej do miski, dodaj sól i przy pomocy miksera ubijaj przez 5-7 minut, aż powstanie sztywna piana. Dodawaj po łyżce cukru i dalej ubijaj. Na koniec dodaj przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę i bardzo delikatnie wymieszaj szpatułką, tak aby nie opadła piana.
  3. Przelej mus do małych miseczek i włóż na godzinę do lodówki. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami lub owocowym sosem.
  4. Jeśli zamrozisz deser powstaną pyszne czekoladowe lody.
Pozostałe informacje

© Zdjęcie: julie208, Adobe Stock