Napój „letnia bryza”
Taki napój to dokładnie to, czego potrzebujesz w upalny dzień – maksymalnie orzeźwiający Napój „letnia bryza” z porzeczką, kokosem i acai.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5minut (+1 godzina zamrożenia)
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5minut (+1 godzina zamrożenia)
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umieść porzeczki w pojemniku na kostki lodu, zalej wodą kokosową i wstaw na min. godzinę do zamrażarki. Pozostałą wodę kokosową (około 450 ml) wstaw do lodówki.
  2. Kiedy kostki lodu są już gotowe, zmiksuj schłodzoną wodę kokosową z acai, sokiem z limonki i syropem klonowym. Teraz kostki porzeczkowe kostki lodu wrzuć do szklanek, dodaj melisę i zalej napojem z wody kokosowej. Przystrój plastrami cytryny i pozostałą melisą.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Napój „letnia bryza” pochodzi z książki „Free your Food”, autorka: Larissa Hässler (Unimedica Verlag).

Foto © Larissa Häsler