Pieczarki nadziewane orzechowo- ziołowym pesto
Pieczarki można również doskonale na surowo przygotować. Nadziewane orzechowo-ziołowym pesto stanowią smaczną i ciekawą przystawkę.
Porcje Czas przygotowania
6osób 20minut
Porcje Czas przygotowania
6osób 20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Oddziel pieńki od pieczarek i wydłub łyżeczką trochę miąższu z kapelusza pieczarek, żeby zmieściło się w nim więcej nadzienia.
  2. Pozostałe składniki wraz z miąższem pieczarek razem zmiksuj do uzyskania konsystencji pesto i w razie potrzeby jeszcze dopraw do smaku.
  3. Nałóż pesto do kapeluszy pieczarek i odstaw do lodówki przed podaniem. Możesz też zapiec pieczarki z pesto w piekarniku.
Pozostałe informacje

Ten przepis pochodzi z Keimling Naturkost.

Foto © Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt – Rieke Petter (Instagram: Paralipomena)