Sałatka izraelska
Porcje Czas przygotowania
3porcje 15minut
Porcje Czas przygotowania
3porcje 15minut
Sposób przygotowania
  1. Umyj pomidory, ogórka i papryki. Z papryki usuń nasiona. Pokrój warzywa w bardzo drobną kostkę (około 3 – 5 milimetrów) i umieść w dużej misce. Obierz szalotki i również posiekaj je bardzo drobno i dodaj do warzyw.
  2. Następnie umyj pietruszkę i posiekaj ją bardzo drobno, obierz ząbek czosnku, posiekaj lub rozgnieć i dodaj je do warzyw. Umyj i odsącz ciecierzycę, następnie dodaj ją i wszystko dobrze wymieszaj.
  3. W celu przygotowania dressingu, wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, syropem z agawy, przyprawami i posiekaną kolendrą, polej sałatkę, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowaną sałatkę odstaw do lodówki na pół godziny lub dłużej.
Pozostałe informacje

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu „Tydzień na weganie”: https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © vegan-century.com