Zutat: czerwone papryki

Sałatka izraelska

Sałatka izraelska

Ta izraelska sałatka sprawdzi się doskonale zarówno jako danie główne, jak i dodatek do innych potraw. Połączeniu różnych ziół i przypraw sprawia, że jest niezwykle smaczna i aromatyczna. mehr …

Ajwar

Ajwar

Ajwar to pasta z grillowanych papryk i bakłażana pochodząca z Bałkan, popularna rownież na Węgrzech. Stanowi świetny dodatek do grilla, frytek, wegańskiego kotleta, a nawet do nachosów. mehr …

Leczo

Leczo

Ten przepis na wegańskie leczo to węgierski klasyk. Połączenie smaków cukinii, papryki, pomidorów i bakłażana to prawdziwa uczta dla podniebienia. Urozmaicaj tę potrawę dowolnie dodając np. pieczarki lub wędzone tofu. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa