Salsa z papryczek chili
Porcje Czas przygotowania
6porcji 15minut
Porcje Czas przygotowania
6porcji 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przekrój papryki i papryczkę chilli, aby usunąć nasiona. Najlepiej jest używać rękawiczek do usuwania nasion z chilli. Umieść papryki w robocie kuchennym i zmiksuj, aż będą drobno posiekane. Następnie włóż wszystkie składniki do dużej miski i wymieszaj. Gotową salsę przelej do zakręcanego słoika, przykryj ściereczką i odstaw do fermentacji w temperaturze pokojowej na około 2 do 3 dni. W razie potrzeby salsę można również podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
  2. Salsa świetnie komponuje się z warzywnymi pokrojonymi w słupki i krakersami.
Pozostałe informacje

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu „Tydzień na weganie”: https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Rieke Petter (Instagram: Paralipomena )