Tofu nach Feta-Art
Potrzebujesz tylko trzy składniki: tofu, przyprawy i dobrą oliwę z oliwek by błyskawicznie przygotować smaczne tofu o smaku sera feta.
Porcje Czas przygotowania
1średni słoik 10minut + 1-2 dni trzymania w lodówce
Porcje Czas przygotowania
1średni słoik 10minut + 1-2 dni trzymania w lodówce
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W słoiku lub innym podobnym naczyniu, które można szczelnie zamknąć, wymieszaj 4 łyżki oliwy z solą. Dodaj oregano, tymianek i rozmaryn oraz posiekaną bazylię. Ząbki czosnku obierz, pokrój na ćwiartki i wraz z sokiem z cytryny dodaj do słoika. Wszystko razem dobrze wymieszaj. Teraz pokrój tofu w kostkę i wrzuć do marynaty.
  2. Następnie wlej pozostałą część oleju do słoika tak aby wszystkie kostki tofu były zanurzone w oliwie i zamknij słoik. Ważne jest, żeby wszystkie przyprawy z tofu dobrze się wymieszały, w tym celu wstrząśnij parę razy słoikiem lub postaw go do góry nogami. Trzymaj słoik w lodówce jeden lub dwa dni tak, aby tofu nasiąknęło marynatą.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Tofu w stylu »Feta« pochodzi ze strony Simply Vegan.
Foto © Simply Vegan