Złote mleko z kurkumą i imbirem
Złote mleko staje się coraz bardziej popularne: spróbuj tej wyjątkowo smacznej wersji z kurkumą, pieprzem i mlekiem roślinnym.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 15minut
Porcje Czas przygotowania
2porcje 15minut
Składniki
Baza-pasta
Złote mleko
Sposób przygotowania
  1. Kurkumę, imbir i pieprz zagotuj z 100 ml wody ciągle mieszając. Gotuj do uzyskania konsystencji kremowej pasty. Taką pastę możesz trzymać w szczelnie zamkniętym naczyniu lub słoiku w lodówce – wytrzyma nawet dwa tygodnie.
  2. Do zrobienia złotego mleka podgrzej mleko roślinne w garnku, dodaj czubatą łyżeczkę powyższej pasty i wymieszaj. Możesz dosłodzić syropem klonowym.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Złote mleko pochodzi ze strony Für Freunde.

Foto © Sergiy Bykhunenko – Fotolia