Czekoladowe babeczki
Porcje Czas przygotowania
12babeczek 15minut
Porcje Czas przygotowania
12babeczek 15minut
Składniki
Na babeczki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 175 ° C. W misce wymieszaj mleko sojowe i sok z cytryny odstaw na kilka minut.
  2. Po tym czasie dodaj cukier waniliowy oraz zwykły cukier i wymieszaj mikserem, aż płyn stanie się spieniony.
  3. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Następnie dodaj tę suchą mieszankę do składników płynnych, cały czas dobrze mieszając.
  4. Wyłóż foremkę na muffinki papierowymi papilotkami i napełnij ją do 3/4 objętości masą. Piecz około 20 minut. Gdy babeczki będą gotowe, wyjmij je z blachy i pozwól im ostygnąć.
  5. Margarynę utrzyj z cukrem i kakao za pomocą miksera przez ok. 3 do 5 minut, aż będzie gładka. Gdy babeczki ostygną, nałoż krem, najlepiej za pomocą szprycy i udekoruj czekoladową posypką i owocami.
Pozostałe informacje

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu „Tydzień na weganie”: https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Jen Theodore – Unsplash