Kto nie zna tego kultowego ciasta z pudełka? Kakaowy biszkopt, puszta i lekka jak chmurka masa z kawałkami czekolady oraz banany. To ciasto w wersji wegańskiej jest jeszcze pyszniejsze! mehr …
Kto nie zna tego kultowego ciasta z pudełka? Kakaowy biszkopt, puszta i lekka jak chmurka masa z kawałkami czekolady oraz banany. To ciasto w wersji wegańskiej jest jeszcze pyszniejsze! mehr …
Klasyk wielkanocnego stołu w roślinnym wydaniu. Czekoladowy i orzechowy krem cudownie komponują się z kruchym spodem. Ten wypiek możesz z powodzeniem przygotować nie tylko na święta. mehr …
Niezawodny przepis na pięknie wyrośnięty i lekki jak puch biszkopt roślinny – bez jajek i mleka. Może służyć za bazę do wegańskich tortów. mehr …
Ekspresowy przepis na oponki serowe, oczywiście w 100% wegańskie. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku podstawowych składników i odrobinę wolnego czasu. mehr …
Szarlotka sypana to jedno z najłatwiejszych ciast. Wystarczy wymieszać sypkie składniki, zetrzeć jabłka oraz masło i już szarlotka prawie gotowa. mehr …
Masz ochotę na puszyste placki na śniadanie? Wypróbuj koniecznie tego przepisu, na pewno nie pożałujesz. mehr …
Mocno czekoladowe, bardzo słodkie, chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku. Po prostu brownie idealne! mehr …
To ciasto uda się każdemu, a składniki które będą Ci potrzebne zapewne już masz w swojej kuchni. mehr …
Niesamowiecie wilgotna, mocno cytrynowa – po prostu idealna. Babka cytrynowa, która idealnie sprawdzi się jako Wielkanocny wypiek. mehr …
Trójwarstwowa lasagne, idealna na obiad dla całej rodziny. Roślinna wersja klasycznej włoskiej potrawy, która zachwyca smakiem i bogactwem składników. mehr …
Klasyczny, niezwykle aromatyczny, świąteczny piernik w roślinnej odsłonie, która niczym nie ustępuje wersji klasycznej. mehr …
Wegańskie ciasteczka z dodatkiem jabłka i krówek, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku – idealna przekąska na każdą porę dnia. mehr …
Prosty przepis na klasyczne, puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe. mehr …
Ten wilgotny wegański chlebek jabłkowy jest podobny do popularnego chlebka bananowego. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i dodatkowo pełen orzechów laskowych i rodzynek. mehr …
Te czekoladowe babeczki posmakują każdemu. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i oprócz walorów smakowych mogą służyć dodatkowo za świetną dekorację sołu. mehr …
Ta weselna zupa to prawdziwy klasyk kuchni niemieckiej. Smakuje wyśmienicie z wegańskimi pulpecikami i kluseczkami z kaszy manny. mehr …
Pyszne i mięciutkie rogaliki, które idealnie sprawdzą się jako przekąska do kawy lub herbaty mehr …
Tort Sachera to specjalność kuchni wiedeńskiej. Ciasto z tego ciasta można również wykorzystać do przygotowania muffinów lub jako baza do innych ciast. mehr …
Sos uniwersalny – znakomicie pasuje do wielu potraw domowej kuchni. mehr …
To pełne zimowych przypraw ciasto dyniowe jest fantastycznie soczyste i niezwykle smaczne. mehr …
Dzięki marchewce ciasto jest wyjątkowo soczyste, a dodatek kremowego serka sprawia, że jedzenie tego deseru jest czystą przyjemnością! mehr …
Nasz przepis na wegańskie jagodzianki to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodkich drożdżówek. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. mehr …
Polecamy przepis na przepyszny, sezonowy torcik z owocami lata: truskawkami. mehr …
Najlepszy i najprostszy sposób na ciasto do pizzy, który zawsze się sprawdza. Ciasto wyrasta delikatne i chrupiące, a dodatek odpowiednich składników nadaje mu indywidualności. mehr …
Bananowe, puchate donuty z polewą czekoladową i wiórkami kokosa to idealny deser dla łasuchów! Świetna propozycja na Tłusty Czwartek mehr …
Faworki w wersji wegańskiej to świetna propozycja na Tłusty Czwartek. Proste w przygotowaniu, kruche i delikatne zasmakują łasuchom. mehr …
Czas na meksykańską nutę w kuchni. Intensywne kolory i smaki, kilka minut przygotowania i smażenia i meksykańskie klopsiki na bazie kaszy jaglanej gotowe. Zawiń je w tortille, dodaj ulubione warzywa i sosy – poprostu pycha! mehr …
Pora na szczyptę tradycji – Makowiec tradycyjny. Wilgotne drożdżowe ciasto, mnóstwo słodkiego maku oraz gruba warstwa białego lukru. Oczywiście masa makowa musi być prawdziwie domowa i pełna najlepszych dodatków. mehr …
Miodownik czyli tradycyjne ciasto na święta – tutaj w wersji wegańskiej. Ciasto to składa się z kruchych blatów ciasta przełożonych masą budyniową, do tego koniecznie daktyle, czekolada i orzeszki ziemne – wyborny deser na niejedną wyjątkową okazję. mehr …
Ten przepis na Wegańskie ruskie pierogi pokazuje, że nie ma dania kuchni polskiej, którego nie da się zweganizować. Zamiast sera w farszu zostało tutaj użyte tofu – bez wątpienia pierogi te w smaku łudząco przypominają konwencjonalne ruskie pierogi a według nas są wręcz smaczniejsze. mehr …
Ten wyjątkowy przepis na Szarlotkę z kruszonką nie dość, że jest nieskomplikowany, to jeszcze smakuje ona po prostu niebiańsko. mehr …
Ta potrawka z soi składa się z krajanki sojowej, warzyw i kremowego sosu beszamelowego. Przepis ten pochodzi od znanego wegańskiego kucharza Bjorna Moschinskiego. mehr …
Anmelden