Zutat: mąki pszennej

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Niesamowiecie wilgotna, mocno cytrynowa – po prostu idealna. Babka cytrynowa, która idealnie sprawdzi się jako Wielkanocny wypiek. mehr …

Roślinna lasagne

Roślinna lasagne

Trójwarstwowa lasagne, idealna na obiad dla całej rodziny. Roślinna wersja klasycznej włoskiej potrawy, która zachwyca smakiem i bogactwem składników. mehr …

Piernik

Piernik

Klasyczny, niezwykle aromatyczny, świąteczny piernik w roślinnej odsłonie, która niczym nie ustępuje wersji klasycznej. mehr …

American cookies

American cookies

Wegańskie ciasteczka z dodatkiem jabłka i krówek, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku – idealna przekąska na każdą porę dnia. mehr …

Chlebek jabłkowy

Chlebek jabłkowy

Ten wilgotny wegański chlebek jabłkowy jest podobny do popularnego chlebka bananowego. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i dodatkowo pełen orzechów laskowych i rodzynek. mehr …

Czekoladowe babeczki

Czekoladowe babeczki

Te czekoladowe babeczki posmakują każdemu. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i oprócz walorów smakowych mogą służyć dodatkowo za świetną dekorację sołu. mehr …

Wegańska zupa weselna

Wegańska zupa weselna

Ta weselna zupa to prawdziwy klasyk kuchni niemieckiej. Smakuje wyśmienicie z wegańskimi pulpecikami i kluseczkami z kaszy manny. mehr …

Tort Sachera

Tort Sachera

Tort Sachera to specjalność kuchni wiedeńskiej. Ciasto z tego ciasta można również wykorzystać do przygotowania muffinów lub jako baza do innych ciast. mehr …

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Dzięki marchewce ciasto jest wyjątkowo soczyste, a dodatek kremowego serka sprawia, że jedzenie tego deseru jest czystą przyjemnością! mehr …

Wegańskie jagodzianki

Wegańskie jagodzianki

Nasz przepis na wegańskie jagodzianki to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodkich drożdżówek. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. mehr …

Ciasto na pizzę

Ciasto na pizzę

Najlepszy i najprostszy sposób na ciasto do pizzy, który zawsze się sprawdza. Ciasto wyrasta delikatne i chrupiące, a dodatek odpowiednich składników nadaje mu indywidualności. mehr …

Wegańskie faworki

Wegańskie faworki

Faworki w wersji wegańskiej to świetna propozycja na Tłusty Czwartek. Proste w przygotowaniu, kruche i delikatne zasmakują łasuchom. mehr …

Meksykańskie klopsiki

Meksykańskie klopsiki

Czas na meksykańską nutę w kuchni. Intensywne kolory i smaki, kilka minut przygotowania i smażenia i meksykańskie klopsiki na bazie kaszy jaglanej gotowe. Zawiń je w tortille, dodaj ulubione warzywa i sosy – poprostu pycha! mehr …

Makowiec tradycyjny

Makowiec tradycyjny

Pora na szczyptę tradycji – Makowiec tradycyjny. Wilgotne drożdżowe ciasto, mnóstwo słodkiego maku oraz gruba warstwa białego lukru. Oczywiście masa makowa musi być prawdziwie domowa i pełna najlepszych dodatków. mehr …

Wegański miodownik

Wegański miodownik

Miodownik czyli tradycyjne ciasto na święta – tutaj w wersji wegańskiej. Ciasto to składa się z kruchych blatów ciasta przełożonych masą budyniową, do tego koniecznie daktyle, czekolada i orzeszki ziemne – wyborny deser na niejedną wyjątkową okazję. mehr …

Wegańskie ruskie pierogi

Wegańskie ruskie pierogi

Ten przepis na Wegańskie ruskie pierogi pokazuje, że nie ma dania kuchni polskiej, którego nie da się zweganizować. Zamiast sera w farszu zostało tutaj użyte tofu – bez wątpienia pierogi te w smaku łudząco przypominają konwencjonalne ruskie pierogi a według nas są wręcz smaczniejsze. mehr …

Szarlotka z kruszonką

Szarlotka z kruszonką

Ten wyjątkowy przepis na Szarlotkę z kruszonką nie dość, że jest nieskomplikowany, to jeszcze smakuje ona po prostu niebiańsko. mehr …

Potrawka z soi

Potrawka z soi

Ta potrawka z soi składa się z krajanki sojowej, warzyw i kremowego sosu beszamelowego. Przepis ten pochodzi od znanego wegańskiego kucharza Bjorna Moschinskiego. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa