Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie przełóż twardą część mleczka kokosowego do jakiejś miseczki, odmierz około ⅔ tej masy i dodaj do czekolady (resztę wraz z wodą z mleczka możesz użyć do smoothies lub owsianek). Dodaj również olej kokosowy i poczekaj aż się rozpuści. Po tym czasie Twoja czekolada najprawdopodobniej będzie grudkowata i możliwe, że się zważy. Ale nie przejmuj się, to normalne. Teraz używając miksera lub blendera, zmiksuj czekoladę, aż będzie gładka i jedwabista i wszystkie składniki się połączą. Tak przygotowana czekolada jest gotowa by przełożyć ją do silikonowych foremek. Gdy wykorzystasz całą masę, umieść pralinki na około 3 godziny do zamrażalnika, aż będą twarde, po czym wyjmij z foremek i przełóż do pojemnika z zamknięciem. Dodaj 2 łyżki kakao, zamknij pojemniczek i potrząsaj czekoladkami, aż wszystkie równomiernie będą pokryte warstwą kakao. Tak obsypane kakao pralinki są gotowe do jedzenia. Przechowuj je w lodówce.