Najprostsze ciasto z owocami
Porcje Czas przygotowania
6porcji 15minut
Czas gotowania
40minut
Porcje Czas przygotowania
6porcji 15minut
Czas gotowania
40minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do mleka sojowego wlej ocet, wymieszaj i odstaw na kilka minut. W tym czasie mleko powinno się lekko ściąć
  2. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Wszystko delikatnie wymieszaj.
  3. Do sypkich składników dodaj mieszankę mleka i octu. Dobrze, ale krótko wszystko razem wymieszaj. Na koniec dodaj olej i znów wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można dodać trochę mąki. Ciasto przelej do małej formy do pieczenia.
  4. Owoce umyj i przekrój na mniejsze kawałki. Ułóż na cieście. Piecz przez 30-40 minut w temperaturze 175-180 stopni. Po upieczeniu wierzch ciasta powinien być lekko zarumieniony.
Pozostałe informacje

© Zdjęcie: A_Lein, AdobeStock