Pikante asiatische Chili-Marinade
Ta pikantna chili-marynata pasuje doskonale do steków sojowych lub tofu i sprawi, że jedzenie z grilla będzie miało wyjątkowy smak i aromat.
Porcje Czas przygotowania
4porcje 5minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 5minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Papryczki chili umyj, przekrój wzdłuż, wyjmij gniazdo nasienne i pokrój na cienkie paski. Następnie obierz i posiekaj czosnek i wymieszaj go z olejem z orzechów włoskich, oliwą z oliwek, sosem sojowym, Sambal Oelek, syropem z agawy i chili. W tak przygotowanej marynacie marynuj jedzenie na grilla przez godzinę, a najlepiej dwie.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Pikantną azjatycką marynatę z chili pochodzi od kucharza Stefano Vicinoadio i został ułożony specjalnie na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © Stefan Nagott Photographie