Zmiksuj razem przez ok. 2 minuty: mleko roślinne, drożdże i cukier
Dodaj mąkę, mus z jabłek i sól i ugniataj przez minutę, aż powstanie ciasto.
Dodaj margarynę roślinną i wszystko jeszcze raz ugniataj przez ok. 5 minut.
Rozłóż ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej i uformuj z niego 12 kulek, a następnie umieść je na arkuszu papieru do pieczenia, przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu przez 30 do 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (opcja opiekania z obu stron). Piecz pączki przez 15-17 minut, aż będą złotobrązowe. Następnie wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i odczekaj kilka minut.
W międzyczasie napełnij dżemem rękaw cukierniczy. Napełnij jeszcze ciepłe pączki dżemem, po prostu włóż wylewkę z korkiem z boku każdego pączka.
Posmaruj jeszcze ciepłe pączki margaryną roślinną (np. za pomocą pędzla kuchennego) i posyp je z wierzchu cukrem pudrem.
Pozostałe informacje
Ten przepis na „Wegańskie pączki” pochodzi z bloga Einfach Stephie.