Keczup domowy
Keczup domowej roboty to zdrowsza opcja tego tradycyjnego, kupnego, ale wzbogaconego o smak polskich jabłek. Dodawaj go do swoich ulubionych burgerów, frytek i dań z grilla.
Porcje Czas przygotowania
ok. 1,5litra 3godziny
Porcje Czas przygotowania
ok. 1,5litra 3godziny
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pokrój pomidory, jabłka, papryki i cebule, wykrój gniazda nasienne z jabłek i papryk.
  2. Następnie zagotuj pół szklanki wody w garnku i wrzuć pokrojone warzywa, gotuj je kilka godzin, często mieszając, aż powstanie gęsta masa.
  3. Teraz przetrzyj przez sito, aby oddzielić skóry. Masę wlej do garnka, dodaj przyprawy i zagotuj mieszając.
  4. Przelej do słoików i pasteryzuj.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Domowy keczup powstał na potrzeby Fundacji Alberta Schweitzera.

Foto: © DronG- Shutterstock