Loco Moco
Porcje Czas przygotowania
4porcje 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 40 minut
Składniki
Na sos
Na wegańską jajecznicę
Sposób przygotowania
  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w drobne paseczki i usmaż w garnku z odrobiną oleju, aż stanie się szklista. Dodaj pozostałe składniki sosu, ciągle mieszając, doprowadzając do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
  3. Przygotuj wegańską jajecznicę: tofu rozkrusz lub rozgnieć widelcem. Podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dodaj pozostałe składniki ciągle mieszając i dopraw do smaku.
  4. Przygotuj Burgery zgodnie z instrukcją na opakowaniu, umieść je na wcześniej ugotowanym ryżu i polej przygotowanym sosem. Na to wszystko wyłóż wegańską jajecznicę.
  5. Jeśli wolisz domowe burgery, możesz spróbować Loco Moco z burgerem jackfruitowym lub z zielonego orkiszu (przepisy na te burgery znajdziesz na naszej stronie).
Pozostałe informacje

 


Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu „Tydzień na weganie”: https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Rieke Petter