Pizzaboden aus roten Linsen
Pizza bez potrzeby użycia mąki? W zamian zdrowa i bogata w białko czerwona soczewica – jak to możliwe, pokażemy Ci w tym przepisie.
Porcje Czas przygotowania
5spodów każdy o średnicy 20 cm 60minut
Porcje Czas przygotowania
5spodów każdy o średnicy 20 cm 60minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wrzuć wszystkie składniki (w dokładnie takiej kolejności jak w liście składników) do miksera i miksuj najpierw na małych obrotach po czym przez około 60 sekund na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wylej na nią ciasto na pizzę. Przykryj i odczekaj około 3 minut, aż ciasto da się bez problemu oderwać od patelni.
  3. Przełóż ciasto na patelni na drugą stronę i piecz jeszcze 2 minuty. Po czym gotowe ciasto przełóż na bok i wylej na patelnię kolejną porcję masy-ciasta na pizzę aż wykorzystasz całą masę.
  4. Podgrzej piekranik do 230 stopni, wstaw pizze (polane sosem pomidorowym, z warzywami, świeżą pietruszką i wegańskim serem) i piecz około 8 minut. Smacznego!
Pozostałe informacje

Ten przepis na Spód do pizzy z czerwonej soczewicy pochodzi z blogu Veggieprimer.

Foto © veggieprimer.com