Klopsiki z tofu

porcje Czas przygotowania około 20minut
porcje Czas przygotowania około 20minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, przełóż do miski, lekko posól.
  2. Do tej samej miski pokrusz tofu wędzone i naturalne. Dodaj też pokrojone drobno suszone pomidory, masło orzechowe, zioła prowansalskie, sos sojowy oraz bułkę tartą. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, do powstanie zwartej masy. Jeśli masa będzie za sucha dodaj odrobinę zimnej wody. Możesz też doprawić do smaku.
  3. Z powstałej masy formuj klopsiki o średnicy ok 3 cm.
  4. Klopsiki smaż na rozgrzanym oleju do zbrązowienia się z każdej strony.
  5. Można podawać z makaronem i sosem pomidorowym lub z ziemniakami i surówką.
Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa