Ta weselna zupa to prawdziwy klasyk kuchni niemieckiej. Smakuje wyśmienicie z wegańskimi pulpecikami i kluseczkami z kaszy manny. mehr …

Ta weselna zupa to prawdziwy klasyk kuchni niemieckiej. Smakuje wyśmienicie z wegańskimi pulpecikami i kluseczkami z kaszy manny. mehr …
Te wegańskie paluszki serowe są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Będą wspaniale smakować z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym. mehr …
Te lekko pikantne szaszłyki satay doskonale nadadzą się na grilla w ciepłe dni, ale można je również z powodzeniem przygotować na patelni. mehr …
Pyszne i mięciutkie rogaliki, które idealnie sprawdzą się jako przekąska do kawy lub herbaty mehr …
Pyszne i sycące danie z dodatkiem niezwykle aromatycznej pieczonej dyni, idealne na szybki lunch lub kolację. mehr …
Tort Sachera to specjalność kuchni wiedeńskiej. Ciasto z tego ciasta można również wykorzystać do przygotowania muffinów lub jako baza do innych ciast. mehr …
Wegańskie mięso mielone z tego przepisu jest bardzo uniwersalne. Można je wykorzystać do przygotowania klopsików, kotletów mielonych, sosu bolognese czy burgerów. Bądź kreatywny! mehr …
Sos uniwersalny – znakomicie pasuje do wielu potraw domowej kuchni. mehr …
Niezwykle prosty przepis na pyszną i sycącą zupę do przygotowania w kilka chwil. mehr …
Słodki torcik o smaku batonika. Jeśli lubisz karmel, masło orzechowe i czekoladę, to jest przepis dla Ciebie! mehr …
Popularna zwłaszcza w RPA potrawa, która tradycyjnie jest spożywana w wydrążonym białym chlebie. mehr …
Przepis na genialny budyń jaglany – gęsty, aksamitny i bardzo czekoladowy. mehr …
To pełne zimowych przypraw ciasto dyniowe jest fantastycznie soczyste i niezwykle smaczne. mehr …
Dzięki marchewce ciasto jest wyjątkowo soczyste, a dodatek kremowego serka sprawia, że jedzenie tego deseru jest czystą przyjemnością! mehr …
Ta cebulowa tarta jest klasyczną walijską potrawą w stylu „comfort food”. Może być spożywany jako danie główne lub dodatek do
innych dań.
mehr …
Ten przepis na hawajski pudding kokosowy smakuje świetnie z owocami, może być również wykorzystany jako nadzienie do ciast. mehr …
Te pyszne klopsiki w stylu walijskim dobrze komponują się z wieloma dodatkami i są bardzo łatwe w przygotowaniu. mehr …
Ten klasyk kuchni polskiej to prosty i szybki pomysł na wspaniały obiad lub przekąskę! mehr …
Ten klasyczny estoński deser smakuje na ciepło i na zimno i może być przygotowany również z mrożonymi owocami. mehr …
Ta pyszna sałatka z kaszy jaglanej smakuje również na zimno i jest idealną przekąską do pracy lub szkoły. mehr …
Połączenie kremowego sosu i wędzonego tofu sprawia, że ten włoski klasyk posmakuje każdemu. mehr …
Nasz przepis na wegańskie jagodzianki to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodkich drożdżówek. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. mehr …
Wypróbuj nasz szybki i zdrowy przepis na pyszny wegański kebab w chlebku pita. mehr …
Poznaj naszą propozycję klasycznej i niezwykle aromatycznej zupy kurkowej w wersji wegańskiej. mehr …
Smoothies nie muszą być tylko do picia: ta miska smoothie z acai i świeżymi owocami doskonale nadaje się do jedzenia łyżką! mehr …
Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …
Polecamy przepis na przepyszny, sezonowy torcik z owocami lata: truskawkami. mehr …
Ta wyjątkowa zupa ma niesamowicie głęboki smak, świdrujący zapach oraz słodki, dymny aromat, który długo pozostaje na języku. Robi się sama – potrzeba jedynie godziny cierpliwości. mehr …
Ta niesamowita czekoladowa tarta w połączeniu z malinami i kokosową nutą kremu smakuje obłędnie, musicie koniecznie spróbować. mehr …
Ta pyszna wegańska przekąska może stanowić także danie główne lub jego element. Idealna na każdą okazję. Szczególnie polecamy delektować się nią w sezonie na szparagi, od połowy kwietnia do połowy lipca. mehr …
Prosty przepis na wegański i zdrowy chlebek bananowy, bardzo szybki w przygotowaniu. mehr …
Wegański twarożek ziołowy to propozycja na śniadanie, ale jako danie obiadowe świetnie sprawdza się też z pieczonymi ziemniakami. mehr …
Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …
Asia Bolognese to azjatycki przepis łączący w sobie spaghetti Bolognese z azjatycką nutką tofu i mleczka kokosowego. mehr …
Najlepszy i najprostszy sposób na ciasto do pizzy, który zawsze się sprawdza. Ciasto wyrasta delikatne i chrupiące, a dodatek odpowiednich składników nadaje mu indywidualności. mehr …
To wegańska wersja najpopularniejszego kruchego ciasta na słodko. Szybkie i proste w przygotowaniu. mehr …
To wegańska wersja tradycyjnego dania kuchni niemieckiej, a dokładniej pochodzącego jeszcze z Prus Wschodnich. Nazwa klopsów pochodzi z histrorycznego miasta Królewiec (dzisiaj Kalinigrad). mehr …
Wegańska Ryba Tofu to przepyszny pomysł na to jak zastąpić rybę zachowując jej smak i aromat. Podawaj z frytkami i keczupem. mehr …
Sznycle z bakłażana to szybki i prosty przepis na przygotowanie tego warzywa. Smaczny i chrupiący sznycel z bakłażana nadaje się idealnie na obiad. mehr …
Wegański currywurst z frytkami to kultowe, niemieckie danie w wegańskiej wersji z sojową kiełbaską. Skosztuj go w połączeniu ze złocistym piwem. mehr …
Krążki cebulowe w cieście piwnym to popularna i świetna przekąska na imprezę, dla znajomych, do filmu czy po prostu do piwa. Proste w przygotowaniu i pyszne w smaku. mehr …
Bananowe, puchate donuty z polewą czekoladową i wiórkami kokosa to idealny deser dla łasuchów! Świetna propozycja na Tłusty Czwartek mehr …
Faworki w wersji wegańskiej to świetna propozycja na Tłusty Czwartek. Proste w przygotowaniu, kruche i delikatne zasmakują łasuchom. mehr …
Wegański łosoś z marchewki podany z serkiem śmietankowym na kanapeczkach to świetny pomysł na imprezową zakąskę. Goście będą jej zaskoczeni rybnym smakiem. mehr …
Pyszny i prosty przepis na wegańskie pączki idealne na Tłusty Czwartek, ale nie tylko. Przygotuj je na imprezę, spotkanie ze znajomymi lub rodziną. mehr …
Tosty francuskie w wersji wegańskiej to super pomysł na słodkie weekendowe śniadanie dla dwojga. Ich smak podkreślą świeże owoce i posypka z cukru pudru. mehr …
Wegańska wersja znanego nam dobrze Rafaello rozpływająca się w ustach. Idealna przekąska na Walentynki i spotkanie we dwoje. mehr …
Zupa grzybowa to tradycyjna zupa wigilijna. Jej aromat leśnych grzybów w połączeniu z łazankami wzbogaci wyśmienitym smakiem spotkanie przy rodzinnym stole. mehr …
Świateczny bigos o tradycyjnym polskim smaku z nutą leśnych grzybów, wędzonych śliwek i jałowca z dodatkiem skwarków z wędzonego tofu. Obowiązkowo na wigilijnym stole. mehr …
Barszcz czerwony to podstawa na wigilijnym stole. Nasza propozycja to świąteczny barszcz z dodatkiem suszonych śliwek i czerwonego wina. mehr …
Lekkie wegańskie galaretki warzywne. Sprawdzą się na Święta, jako zakąska na imprezę i jako lekka przekąska. mehr …
Kotlety sojowe a’la korzenne śledzie z rodzynkami w pomidorach. Marynowane w zalewie octowej. Idealne na wigilijny stół. mehr …
Jagielnik o smaku piernika. Zdrowe ciasto bez pieczenia, oczywiście nie tylko na święta! mehr …
Kupne przyprawy piernikowe często pełne są wypełniaczy, takich jak mąka czy cukier. Domowa przyprawa piernikowa nadaje się jako dodatek do: budyni jaglanych, ciasteczek, ciast, kremów i koktajli czekoladowych. mehr …
Przepis na pyszną wegańską serową pastę do chleba do super urozmaicenie od rutyny. Jeśli tęsknicie za smakiem sera koniecznie ją przygotujcie! mehr …
Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Zucca al forno-pieczona dynia owijana „szynką parmeńską”- wegańska wersja tej smakowitej włoskiej jesiennej przystawki z dynią w roli głównej przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Przepyszne jesienne pancakes z dyni to słodka propozycja na pochmurne, deszczowe dni. Wspaniale sprawdzają się na śniadanie i na Halloween. mehr …
Dyniowo- cynamonowe zawijasy z orzechami to pyszna, aromatyczna, jesienna przekąska do kawy lub herbaty. Glazurowany wierzch sprawia, że ten deser rozpływa się w ustach. mehr …
Mac & cheese to słynna amerykańska potrawa w tradycyjnej wersji opierająca się o ciągnący ser żółty. W naszej wegańskiej wersji ser przygotowany jest z musu dyniowego. mehr …
Marmolada dyniowo- pomarańczowa z imbirem to jesienna delicja na deszczowe i zimne poranki. Słodki smak dyni wzbogacony o soczystą pomarańczę i ostry imbir dopełniają smaku tej przepysznej marmoladzie. mehr …
Jesienna nalewka na bazie jabłek, gruszek, śliwek i winogron z posmakiem cynamonowo- goździkowym to smakowita propozycja na chłodne, jesienne wieczory w miłym towarzystwie. mehr …
Mirabelki są zdecydowanie niedocenione w kuchni. Z tych „podwórkowych” owoców można przygotować przepyszny i słodko-kwaśny dżem na śniadanie, jako dodatek do gofrów i naleśników. mehr …
Pikle angielskie chociaż z nazwy nawiązują do brytyjskich przekąsek obecne są w kuchniach wielu państw. Spróbuj naszego przepisu z miksem warzyw: ogórków, kalafiora, marchewek, papryki zanurzonych w esencjonalnej marynacie. Idealne na imprezę jako zakąska przed daniem głównym. mehr …
Marynowane grzybki to tradycyjna polska potrawa popularna na imprezach i podczas świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. Świetna przekąska z ostrym, octowym posmakiem. mehr …
Ajwar to pasta z grillowanych papryk i bakłażana pochodząca z Bałkan, popularna rownież na Węgrzech. Stanowi świetny dodatek do grilla, frytek, wegańskiego kotleta, a nawet do nachosów. mehr …
Kostki bulionowe własnej roboty to świetna opcja na przygotowanie szybkiej zupy. Odmrażasz i zupa gotowa. Kostki to rownież smakowity dodatek do ryżu, makaronu, kaszy czy gotowych potraw jak paella, leczo, spaghetti. mehr …
Pyszne, słodkie, rozpływające się w ustach powidła śliwkowe to wspaniała propozycja na leniwe, weekendowe śniadanie. Pasuje do chałki, bułeczek, gofrów, naleśników i pancakes. mehr …
Keczup domowej roboty to zdrowsza opcja tego tradycyjnego, kupnego, ale wzbogaconego o smak polskich jabłek. Dodawaj go do swoich ulubionych burgerów, frytek i dań z grilla. mehr …
Ogórki kiszone to klasyk polskiej kuchni. Ich kwaśny smak wzbogacony o nutę czonsku i ziół idealnie komponuje się w sałatkach z dodatkiem majonezu, jako warzywo do obiadu oraz na kanapki. mehr …
Hummus to wyjątkowa pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku i tahini. Pochodzi z kuchni Bliskiego Wschodu – idealny jako zdrowa, pożywna i szybka przekąska. Doskonały do chleba lub jako dip do świeżych warzyw. mehr …
Ten przepis na wegańskie leczo to węgierski klasyk. Połączenie smaków cukinii, papryki, pomidorów i bakłażana to prawdziwa uczta dla podniebienia. Urozmaicaj tę potrawę dowolnie dodając np. pieczarki lub wędzone tofu. mehr …
Uproszczony i odchudzony przepis na przepyszne powidła śliwkowe z kakao. Zamiast czekolady dodajemy kakao lub karob. mehr …
Pyszny, domowy słodki sos chili. Świetnie sprawdza się jako składnik sosów sałatkowych, sosów do maczania sajgonek czy spring rolls, pasuje do pizzy i zapiekanek, wytrawnych gofrów, do kanapek czy ziemniaków. mehr …
Smakowity i orzeźwiający zielony dressing do sałatki, nie zawiera oleju. Szybki i łatwy w przygotowaniu, można go dowolnie modyfikować. mehr …
Gęsty, kremowy sos, który idealnie pasuje do wegańskiej sałatki Cezar z grzankami, ale świetnie smakuje również na kanapkach, burgerach i z różnymi innymi daniami. mehr …
Sos pomidorowy do klasyk w każej kuchni. Nasza receptura łączy w sobie smaki Italii, a więc idealnie sprawdza się jako sos do pizzy, lazanii, wszelkiego rodzaju makaronów, a nawet jako baza do leczo.
Ten prosty i szybki przepis na dressing do sałatek sprawdza się praktycznie we wszystkich rodzajach sałatek. mehr …
Grillowany-smażony ananas po azjatycku to błyskawiczne danie, które na pewno przypadnie do gustu fanom pikantnych słodko-kwaśnych potraw. mehr …
Ten Espresso shake z białą czekoladą jest aksamitnie kremowe i przyjemnie słodkie oraz zapewnia wyjątkowe orzeźwienie. Co więcej, pasuje doskonale zarówno do normalnej kawy, jak i zbożowej czy łubinowej. mehr …
Taki napój to dokładnie to, czego potrzebujesz w upalny dzień – maksymalnie orzeźwiający Napój „letnia bryza” z porzeczką, kokosem i acai. mehr …
Ten lekki, kremowy i owocowy balsam-ocet doskonale pasuje do sałatek, deserów oraz jako aperitif. mehr …
Ten herbaciano-owocowy shrub nadaje się doskonale do przygotowania wielu orzeźwiających napojów. Pod nazwą shrub kryje się koktajl na bazie octu, który wbrew pozorom odpowiednio użyty znakomicie gasi pragnienie. mehr …
Dzięki zawartości świeżo-wyciśniętego soku cytrynowego lub limonkowego, napój ten doskonale gasi pragnienie, działa pobudzająco i orzeźwia. mehr …
Parówki wegańskie to idealna bezmięsna propozycja na śniadanie w tradycyjnym polskim stylu. mehr …
Ten przepis na steki z pieczarek Portobello to genialna propozycja na grilla. Można je jeść zamiast kotletów, ale również w postaci burgerów w bułce.
Te proste wegańskie lody zrobisz bez potrzeby użycia maszynki do lodów. Ich sekret tkwi w tłustym mleku kokosowym i maśle orzechowym, a całości dopełniają słodko-słone fistaszkowe chrupki – po prostu pycha! mehr …
Kotlety sojowe nie muszą być nudną, bezsmakową »tekturą«, kluczem do sukcesu jest ich właściwe przyrządzenie. Dzięki temu przepisowi smakują jak soczyste, doprawione steki i stanowią smaczne uzupełnienie wielu różnych dań. mehr …
Ta ciekawie wyglądająca, różowa Pasta z rzodkiewek i słonecznika jest nie tylko zdrowa ale i smaczna. Idealna jako smarowanie na chleb – wystarczy dodać parę plasterków świeżej rzodkiewki oraz szczypiorek lub kiełki lub roszponkę. mehr …
Proste i smaczne ciasto, które możesz upiec jako babeczki w foremkach na muffiny albo w dużej formie jako normalne ciasto. Z wierzchu delikatnie chrupiąca, miejscami popękana skórka, a pod nią wilgotne ciasto przywodzące na myśl babciną babkę cytrynową, koniecznie posypane cukrem pudrem. Co więcej, ciecierzyca absolutnie niewyczuwalna w smaku, a dzięki niej ciasto wychodzi, jakby było z jajkami. mehr …
Tym razem przepis na Mleko z orzechów nerkowca – naturalnie słodkie i kremowe, po prostu pyszne. Co więcej, robi się je całkiem łatwo i szybko – spróbuj i Ty tej zdrowej i smacznej alternatywy dla mleka krowiego. mehr …
Wyobraź sobie dobrze upieczonego selera, pachnącego ziołami, czosnkiem, który posiada słodkość gruszki… niezły pomysł, prawda? Bez obaw, przepis jest bardzo prosty i tani, chociaż wymaga odrobinę cierpliwości, ale dla pieczonego selera w gruszkowej marynacie, chyba można się trochę poświęcić. Inaczej mówiąc: zdrowa i smaczna alternatywa dla typowego polskiego obiadu. mehr …
Jeśli lubisz poeksperymentować w kuchni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pyszny, zdrowy i o pięknej barwie jaglano-buraczany burger w niecodziennej kombinacji – tutaj w towarzystwie tofu zamiast bułki. mehr …
Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej – idealne na przekąskę lub jako lunch/obiad. Proponujemy dwie możliwości podania – klasyczna z sosem czosnkowym lub w wersji fast foodowej, czyli jako hot-tofu (zamiast hot-doga). mehr …
Dołącz już teraz