Wegańskie paluszki serowe

sztuk Czas przygotowania około 25minut
sztuk Czas przygotowania około 25minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Ser pokrój na kawałki wielkości palca.
  2. Do pierwszej miski wsyp panko lub bułkę tartą, sól, rozmaryn, paprykę w proszku, curry w proszku, cebulę w proszku i czosnek w proszku i dobrze wszystko wymieszaj.
  3. W drugiej misce połącz ze sobą mąkę, wodę i sól kala namak.
  4. Kawałki sera zanurz najpierw w cieście, a następnie obtocz je w panierce, tak aby były nią całkowicie pokryte.
  5. Na małą patelnię nalej tyle oleju, aby przykrywał on paluszki i delikatnie go podgrzej. Zanurz paluszki w oleju i smaż przez kilka minut, aż paluszki będą złotobrązowe i chrupiące.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

© Zdjęcie: New Africa, Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa