porcji – Czas przygotowania około 25minut |
porcji – Czas przygotowania około 25minut
Składniki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 kostki naturalnego tofu po 200 g
- 1 słoik suszonych pomidorów w oleju ok. 300 g
- 3/4 szklanki mąki ryżowej
- 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki w proszku
- 6 ziaren jałowca
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- 3 ząbki czosnku starte
- 1 łyżeczka ziaren kminku
- 2 łyżki suszonego majeranku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Składniki
|
Przygotowanie
- Tofu dokładnie zmiksować blenderem lub malakserem z suszonymi pomidorami (odcedzone z oleju) i fasolą.
- Jałowiec, ziele angielskie i kminek rozetrzeć na proszek w moździerzu.
- W misce wymieszać zmiksowane składniki, przyprawy, czosnek i mąkę ryżową. Doprawić solą i pieprzem.
- Masę dokładnie wyrobić. Formować parówki. Zawijać w folię, spinać na obu końcach klipsami.
- Można gotować 10 minut we wrzątku lub piec 10 minut w 180 stopniach. Odwinąć z folii i gotowe!