Frytki ze słodkich ziemniaków

porcja
porcja
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Podgrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój słodkie ziemniaki w łódki lub paski (max. 1 cm grubości). Wymieszaj w misce olej z ziołami i przyprawami, a następnie dorzuć ziemniaki i dobrze wymieszaj, tak aby każdy kawałek ziemniaka pokryty był marynatą. Rozłóż ziemniaki równomiernie na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz około 25-30 minut, aż staną się chrupiące.
  2. Dodatkowa wskazówka: zamiast słodkich ziemniaków możesz użyć oczywiście zwyczajnych ziemniaków.

Ten przepis na frytki ze słodkich ziemniaków pochodzi z blogu Vegänsch.

Foto © www.vegaensch.com

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa