porcje – Czas przygotowania około 10minut |
porcje – Czas przygotowania około 10minut
Składniki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka pasty z migdałów blanszowanych
- 2 łyżki napoju roślinnego
- 1 szalotka drobno posiekana
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz do smaku
Składniki
|
Przygotowanie
- Wymieszaj sok z cytryny, olej rzepakowy, pastę migdałową i napój roślinny. Dodaj szalotkę, czosnek i szczypiorek, a następnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Zamknięty dressing można przechowywać w lodówce przez trzy dni.
Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie"
Zdjęcie © iMarzi - Adobe Stock