porcje – Czas przygotowania około 5minut |
porcje – Czas przygotowania około 5minut
Składniki
Warstwa dolna:
- 1 banan
- 70 g tofu jedwabistego
- 50 ml mleka sojowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 limonka sok
- 1 czubata łyżka Kakao w proszku
- szczypta cynamonu
- szczypta wanilli w proszku
Warstwa środkowa:
- 1 banan
- 70 g tofu jedwabistego
- 50 ml mleka sojowego
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka wanilli w proszku
Warstwa górna:
- 100 g mieszanki owoców leśnych mrożone
- 70 g tofu jedwabistego
- 100 ml mleka sojowego
- 1 łyżka syropu z agawy
Składniki
Warstwa dolna:
Warstwa środkowa:
Warstwa górna:
|
Przygotowanie
- Składniki na dolną warstwę wrzuć do miksera, zblenduj na krem (na tyle płynny by nadawał się do picia) i wlej do dwóch szklanek. Tak samo postąp ze składnikami następnej warstwy. Kolejność warstw możesz dowolnie zmieniać. W zależności od mocy Twojego miksera, możesz potrzebować najpierw rozmrozić owoce.
- Dodatkowa wskazówka: jeśli postępujesz zgodnie z przepisem i zaczynasz od warstwy z kakao - po zblendowaniu składników tej warstwy, umyj mikser. Dzięki temu następna, środkowa warstwa będzie miała jasną barwę.
Ten przepis na Wyjątkowe trzykolorowe smoothie pochodzi z blogu Dear Danny.
Foto © Dear Danny