porcje – Czas przygotowania około 15minut |
porcje – Czas przygotowania około 15minut
Składniki
- 5 cebul średniej wielkości
- olej
- 850 g białej fasoli ugotowanej
- 850 g czerwonej fasoli ugotowanej
- woda
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 g wędzonego rofu
- sól
- Oregano
- chili w proszku alternatywnie papryka w proszku
Składniki
|
Przygotowanie
- Cebulę drobno posiekaj i usmaż z odrobiną oleju w dużym garnku, aż stanie się szklista.
- Dodaj obie fasole, odrobinę wody i przecier pomidorowy.
- Wędzone tofu pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną oleju.
- Następnie podsmażone tofu wrzuć do garnka z fasolą. Dodaj sól, oregano, koncentrat pomidorowy i trochę chili w proszku i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, użyj trochę delikatnej papryki w proszku zamiast chili w proszku.
Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/
© Zdjęcie: Luiza Puiu