Proteinowe pancakes

porcje Czas przygotowania około 20minut
porcje Czas przygotowania około 20minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Do miski wsyp obie mąki, dodaj tofu, banana, mleko roślinne, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Dobrze wszystko zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
  2. Odłuż masę na kilka minut. W tym czasie przygotuj dodatki.
  3. Wykładaj po łyżce masy na dobrze rozgrzaną patelnię. Smaż z jednej strony, do pojawienia się bąbelków powietrza, wtedy przerzuć na drugą stronę i smaż jeszcze 2-3 minuty.
  4. Podawaj z ulubionymi dodatkami: owocami, masłem orzechowym, syropem z agawy.

© Zdjęcie: tenkende, Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa