porcje – Czas przygotowania około 20minut |
porcje – Czas przygotowania około 20minut
Składniki
- 1 szklanka mąki z ciecierzycy
- 4 łyżki mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych
- 100 g tofu naturalnego
- 1 duży banan
- 0,5 szklanki mleka roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- ulubione owoce, masło orzechowe, orzechy, syrop z agawy
Składniki
|
Przygotowanie
- Do miski wsyp obie mąki, dodaj tofu, banana, mleko roślinne, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Dobrze wszystko zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
- Odłuż masę na kilka minut. W tym czasie przygotuj dodatki.
- Wykładaj po łyżce masy na dobrze rozgrzaną patelnię. Smaż z jednej strony, do pojawienia się bąbelków powietrza, wtedy przerzuć na drugą stronę i smaż jeszcze 2-3 minuty.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami: owocami, masłem orzechowym, syropem z agawy.
© Zdjęcie: tenkende, Adobe Stock