Makaron z kalafiorem i sosem musztardowym

porcje Czas przygotowania około 30minut
porcje Czas przygotowania około 30minut
Przygotowanie
  1. Masło stop w rondelku i wymieszaj z musztardą. Dodaj pieprz, sól oraz posiekaną natkę i ponownie wymieszaj.
  2. W jednym garnku zagotuj makaron w osolonej wodzie. Gotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
  3. W drugim garnku ugotuj kalafior podzielony na małe różyczki. Kalafior gotuj ok 5-7 minut.
  4. Gdy makaron i kalafior będą ugotowane, odcedź je na sicie.
  5. Przełóż je z powrotem do garnka (jednego), dodaj z wcześniej przygotowany sos maślano-musztardowy, dosyp płatki drożdżowe i wszystko razem wymieszaj.
  6. Całość możesz dodatkowo posypać natką pietruszki i płatkami chilli.

© Zdjęcie: fserega, Adobe stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa