porcje – Czas przygotowania około 30minut |
porcje – Czas przygotowania około 30minut
Składniki
- 3 łyżki roślinnego masła
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 200 g makaronu spaghetti lub tagiatelle
- 1 mały kalafior
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 4 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- sól
- pieprz
- chilii w płatkach opcjonalnie
Składniki
|
Przygotowanie
- Masło stop w rondelku i wymieszaj z musztardą. Dodaj pieprz, sól oraz posiekaną natkę i ponownie wymieszaj.
- W jednym garnku zagotuj makaron w osolonej wodzie. Gotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
- W drugim garnku ugotuj kalafior podzielony na małe różyczki. Kalafior gotuj ok 5-7 minut.
- Gdy makaron i kalafior będą ugotowane, odcedź je na sicie.
- Przełóż je z powrotem do garnka (jednego), dodaj z wcześniej przygotowany sos maślano-musztardowy, dosyp płatki drożdżowe i wszystko razem wymieszaj.
- Całość możesz dodatkowo posypać natką pietruszki i płatkami chilli.
© Zdjęcie: fserega, Adobe stock