porcje – Czas przygotowania około 30minut |
porcje – Czas przygotowania około 30minut
Składniki
- 150 g orzechów laskowych
- 3 łyżki kakao w proszku
- 100 ml mleka roślinnego np. sojowego
- kilka namoczonych daktyli
- syrop z agawy do smaku
- szczypta soli
Składniki
|
Przygotowanie
- Orzechy włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 7-8 minut. Uważaj, żeby się za bardzo nie przypiekły.
- Po wyciągnięciu ich piekarnika ostudź, a następnie dość dokładnie obierz ze skórki.
- Zmiel (np. w młynku do kawy) lub zblenduj z blenderze do otrzymania kremowej konsystencji.
- Do miski przełóż zmielone na masę orzechy, dodaj resztę składników i znów porządnie zblenduj całość.
- Przełóż do słoiczka i wstaw do lodówki lub od razu rozkoszuj się tym cudownym smakiem.