Porcje – Czas przygotowania około 40minut |
Porcje – Czas przygotowania około 40minut
Składniki
- 1 seler mały
- 1 cebula
- 1 kawałek świeżego imbiru mały
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- margaryna roślinna
- 1 jabłko najlepiej kwaśne
- 1 l bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
Składniki
|
Przygotowanie
- Seler umyj, obierz i pokrój na małe kawałki.
- Cebulę i imbir również obierz, pokrój na małe kawałki i zeszklij na margarynie. Dodaj do tego curry, sól, pieprz, seler i smaż jeszcze przez około 2 minuty. Po czym dolej bulion i tak gotuj pół godziny na średnim ogniu.
- W międzyczasie obierz i pokrój jabłko. Po upływie 25 minut dorzuć jabłko do garnka i gotuj wszystko razem dalsze 5 minut.
- Następnie wszystko dobrze zmiksuj i nadal przez chwilę gotuj.