Sałatka z fasolki szparagowej

Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) Czas przygotowania około 10minut
Przygotowanie
  1. Fasolę umyj, pokrój na około 4 cm kawałki i wrzuć do gotującej się osolonej wody, gotuj 5-7 minut aż fasola trochę zmięknie. Ugotowaną fasolę wypłucz w zimnej wodzie. Następnie umyj dymkę, pokrój na cienkie plasterki i dodaj do fasoli. Potem zrób dressing z octu, oliwy, soli i pieprzu i zmieszaj z sałatką.

Ta sałatka pasuje doskonale do Wegańskich kotlecików »gyros« z tzatziki.


Ten przepis na Sałatkę z fasolki szparagowej pochodzi z książki kucharskiej »La Veganista«, autorki: Nicole Just (Gräfe und Unzer).

Foto © Malochka Mikalai - Shutterstock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa