Puree z pasternaku

porcje Czas przygotowania około 30minut
porcje Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Pasternaki obierz, przetnij na pół i wykrój twardą górę, dzięki temu puree będzie bardziej aksamitne. Teraz pokrój pasternaki na grube kawałki i gotuj w posolonej wodzie około 20 minut, aż staną się miękkie.
  2. Następnie wylej wodę i za pomocą wyciskacza do puree rozgnieć pasternaki na puree lub zblenduj w mikserze. Dodaj przy tym olej z orzechów włoskich i sporą szczyptę świeżo zmielonej gałki muszkatołowej i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i gotowe - smacznego!

Ten przepis na Puree z pasternaka pochodzi ze strony tegut...

Foto: © tegut…

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa